Hva mener Venstre om velveier?


Monday, April 27, 2015

Asgerds vei i vinter
Gaute Voigt-Hanssen, Venstres tredjekandidat til valget, går til frontalangrep på privatiseringen av veivedlikeholdet. Han er aktiv vel-mann og synes kommunen bør ta over ansvaret for veilys, strøing og vedlikehold. Det er strålende at det kommer nye krefter i politikken som vil omgjøre det håpløse vedtaket om vintervedlikehold av velveiene. Vi ser fram til et samarbeid med Voigt-Hanssen om denne saken. Allikevel vil vi utfordre Hanssen på et punkt.
Venstre har tilhørt det flertallet (sammen med AP og Høyre) som har gitt grønt lys til rådmannen om å slutte med vintervedlikehold. Venstre stemte for et budsjett for 2015 med kr 0,- til brøyting av velveier. Se http://www.nesoddposten.no/vedlikehold-av-velveier-hva-politikerne-lovet-og-hva-de-gjorde/#more-230
Venstre stiller med samme førstekandidat som sist og som har stemt for avvikling av vintervedlikeholdet. Hva annenkandidaten mener, vet vi ikke. Men Venstre har to kommunestyremedlemmer og det er sannsynlig resultat også ved valget i år. Er det ikke en fare for at Hanssen vil føre valgkamp for et parti som kommer til å gå mot ønsket hans? Hvordan kan han sikre at Venstre snur og støtter vellene i denne saken?
Kjellaug Myhre
Geir Christensen
Rødt