En bønn til MDG: Vær med å gi Nesoddtunet ny kjøkkendrift!


Vi ser mattilbudet som en integrert del av det medisinske tilbudet på Nesoddtunet. Nesoddtunet får inn en rekke pasienter med behov for ulike typer dietter. I tillegg er underernæring et stort problem. Da betyr det all verden å ha kort vei til et kjøkken som kan spesiallage noe som vekker matlysten hos enkeltpasienter.

Forsøket fra AP og Høyre om å erstatte kjøkkenet med posemat vekket sterk harme blant beboere, hos Eldrerådet, Nesoddtunets venner, fagforeningene og ellers på Nesodden. Det føyer seg inn i rekken av av politiske grep som har medført at våre lokale makthavere i AP og Høyre har mistet støtte. I siste valg fikk de godt under halvparten av stemmene. De regjerer fortsatt da de av valgtekniske årsaker  har et flertall på 1 i kommunestyret. De vet de sitter utsatt til og ikke kan provosere sine velgere mye mer før de spiller seg selv ut av makta. Derfor kom det en liten retrett i kommunestyret 17 desember.

Øyvind Solum forstår ikke hvorfor han møter sinne for partiet sin håndtering av kjøkkenet de er med på å få vekk fra Nesoddtunet. Vi har stemt mot nedleggelse i alle utvalg sier han. Og så ser han bort fra at han forhandlet bort partiets politikk i budsjettavtale med AP og Høyre. Der støttet MDG Høyres og Aps løp for å nedlegge kjøkkenet og sette maten ut på anbud.

Når Solum i AMTA 17. desember tar æren for den lille retretten,  snakker han mot bedre vitende. MDG solgte sitt standpunkt mot å få være med ved de mektiges bord og ble en av partiene som måtte tvinges til retrett. Å ta æren for andres innsats er ufint, og alle de som har stått på for å redde fortsatt kjøkkendrift på  Nesoddtunet fortjener en unnskyldning.

«Retretten» innebærer sentralkjøkken et sted på Nesodden, men ikke på Nesoddtunet. (Erik Adland sa i kommunestyret at Nesoddtunet var uaktuelt som sted) Etter som vedtaket også forsinker nybygging og mattilsynet trur med stenging av nåværende kjøkken, kan vedtaket også innebære posemat om ikke lang tid. Her ble det igjen AP, H og MDG mot «røkla» i kommunestyret. Igjen blir MDG alibiet og støtdemper for AP og H sin politikk.

Vi utfordrer MDG til å snu og støtte kravet om
– nytt kjøkken på Nesoddtunet og
– få starte arbeidet så raskt som mulig.

Med MDG på laget vil det koste AP og Høyre dyrt å utnytte sin ene stemmes overvekt til å ta fra Nesoddtunet eget kjøkken.

Nesodden Rødt
Geir Christensen