AMTA lager skandalejournalistikk


 

                                                    Fra arbeidene på stien

 Insinuasjoner uten noen form for belegg
.

I AMTA 17/3 er hovedoppslaget ”Stimotstand eller «vanlig» hærverk? Fjernet boltene fra lysmastene.”  Oppslaget mer enn antyder at det er ”stimotstandere” som står bak.
Det finnes absolutt ingen fakta som kan underbygge noe slikt. Er AMTAs hensikt å kriminalisere den ene siden i en politisk strid på Nesodden? Jeg krever at AMTA dementerer denne insinuasjonen.
Da vi mandag fikk vite om skadeverket undersøkte jeg med kommunen hva det handlet om. I følge økonomisjef Arve Ruud er det:
– Tyveri av 5 deksler over koplingsrommet i mastene.
– Fjerning av muttere som holder fundament og master sammen, på en av mastene visstnok alle 4 muttere. Det er alvorlig fordi den masta kunne ha veltet og skadet noen. Det tyder på at dette er utført av noen med manglende utviklet dømmekraft.
Både deksler og muttere er lagervare og forsinker på ingen måte framdriften på stien. Ingen vansker for utbygger, men en mulighet til å sette motstanderne i dårlig lys. Jeg mistenker ingen på Nesodden for å tenke sabotasje i utgangspunktet. Om noen slike mot formodning skulle eksistere, må dette være norgesrekord i dumhet. Så korka mistenker jeg ingen for å være.
Avlede oppmerksomheten
Noen ønsker via sosiale medier å ta oppmerksomheten vekk fra det saken handler om og prøver å slå politisk mynt på et trist lovbrudd for å kriminalisere sine motstandere. AMTAs journalistiske plikt er å få fram fakta, ikke å hjelpe til med å spre slike spekulasjoner  Både kommunens framstilling på sine hjemmesider og flere innlegg på facebook er tendensiøse. For eksempel påstanden om at det trengs spesialverktøy. Skrutrekker og stor skiftenøkkel skulle jeg tro nokså mange har hjemme. Undersøker man fakta fordunster mange påstander.
Har AMTA en politisk agenda?
Det er opp til AMTA å sannsynliggjøre at dette dreier seg om sabotasje. Kan ikke Amta det, er det avisas plikt å beklage oppslaget. Det er opp til AMTA om de vil oppfattes som en seriøs avis.
Kjellaug Myhre
Geir Christensen
Rødt