Rødt vil ha batteriferger nå!


nesoddferge-450x300

På Nesodden er fergene våre en av de største miljøsynderne (bare slått av bilen). Kampen mot utslipp av klimagasser er svært viktig for Rødt, og i 2015 ble et fellesforslag fra Rødt og Høyre om en hurtig utredning av batteriferger enstemming vedtatt og oversendt til Fylkestinget.

I Fylkestinget er Nesodden godt representert gjennom Johannes Dalen Giske (AP) og Øyvind Solum(MDG) samt Erik Adland (H) som varamedlem.Det er derfor uforståelig at ingen av disse, etter snart tre år, har krevd saken til behandling. Like forstemmende er det at heller ikke ordfører Sandberg har fulgt opp saken.

Nesodden har fattet vedtak om at utslippene av klimagasser skal reduseres med 40% innen 2020. Batteriferger er det største enkelttiltaket vi kan gjennomføre, og vi i Nesodden Rødt vil nå ha denne saken høyt opp på prioriteringslisten.

Miljøengasjement krever mer enn fine ord, og batteriferger er en unik mulighet til å handle nå. Opplever ikke fylkespolitikerne et folkelig press kan de gjemme seg bak i EØS-regelverket og fortsette med store miljøutslipp i det som gjenstår av kontrakttiden på inntil 25 år.

Vi oppfordrer derfor alle til å engasjere seg i kampen for Nesodden mot klimagasser. Ta kontakt med politikere, presse og miljøorganisasjoner, og la dem forstå hvor viktig denne saken er for oss som bor her ute.

Bli med Rødt i kampen for et bedre miljø!