Påmeldingsfristen for pinseleiren nærmer seg


Av hensyn til bestilling av overnattingsplasser ber vi om påmelding til pinseleiren før 1. mai 2017.

Påmelding kan skje til Geir Christensen på telefon 97631052 eller på geirchris@nullgmail.com

 

 

img_486e7c47c8f64

Tema: MAKT TIL Å FORANDRE

Vi arbeider fortsatt med å få noen detaljer på plass, men her er temaene som vil bli tatt opp på pinseleiren:

* Hvordan bygge opp en fagbevegelse som kan endrer Norge? Rolf Ringdal, leder i Lokomotivmannsforbundet innleder om hvem de møter som motpart og strategi for fagforeningsmakt. Jorun Folkvord, styremedlem i utdanningsforbundet innleder om utfordringene for Utdanningsforbundet. Rolf Langgaard fra Bryggearbeiderforeningen diskuterer fagforeningsmakt med utgangspunkt i havnekonflikten i Oslo.

* Den vet best hvor skoen trykker, som har den på. Kan brukerbevegelser få større innflytelse, i en tid hvor velferdsstaten er under nedbygging? Kan de som mottar ytelse fra NAV bli en politisk kraft? Lokale erfaringer fra aksjonsgruppa for bevaring av Nesoddtangen gård, et møtested for folk som sliter psykisk, og fra Ressurskafeen, et frivillig tilbud som hjelper fattige. Kan vi lære av organisering fra Belgia, Italia? Sigmund Espedal m. flere innleder.

* Hva er oppgavene til Rødt? Hvordan utøver kapitalismen sin makt? Er det bare parlamentarisk arbeid som teller, eller er Rødt bare en del av de bevegelsene som trengs? Hva er maktendringsstrategiene? Hvordan skal forholdet mellom Rødt og massebevegelser/interesseorganisasjoner være? Bjørnar Moxnes er invitert til å innlede.

* Barna våre skal arve jorda. En miljøbevegelse som endrer Norge. Utgangspunkt: den siste boka til Erik Damman. Forskjell på borgerlig og radikal miljøpolitikk? Hvordan bygge en miljøbevegelse med makt. Marja Holm Radovanovic, Klima og energirådgiver i Hedmark fylkeskommune, innledere om bl.a. miljøpolitisk teori

* Frihetskamp og organisering i Kurdistan. Utfordringer for solidaritetsarbeid. Seher Aydar innleder.

Alle tema vil spesielt bli drøftet fra feministisk vinkel

PRAKTISKE OPPLYSNINGER:

Sted: Furukollen, Norsk Folkehjelps feriehjem på Nesoddens vestside.
Reise: 45 minutter med båt/buss fra Aker Brygge eller 45 minutter med bil fra Oslo.
Stedet har 28 sengeplasser og noen teltmuligheter. 3 minutter å gå ned til fjorden med flotte bademuligheter. Leiren starter fredag ettermiddag og avsluttes etter lunsj mandag. Barnetilsyn organiseres ved behov.
Vi vil legge vekt på erfaringsutveksling og gruppearbeid. Pris kr 1000,- for voksne. Rabatt for lave inntekter.

 

VELKOMMEN!