GRADERTE SATSER IGJEN!

Alle endringer i budsjettet som kommunestyret gjør er i forhold til rådmannens forslag.

Når Ap/H/Frp/V plusset på en mill til skolen, var dette å redusere rådmannens kutt på 1.5 mill med en mill. Og mitt poeng var at for å få til dette måtte Ap & co kutte i støtten til å opprettholde graderte satser i barnehagene. For å virke litt mer skolevennlige, tar man fra dem med lavest inntekt som nyter godt av systemet med graderte satser. At dette koster 2 mill har jeg fra rådmannens innstilling til budsjett på side 64 ("Inntekstsgraderte satser koster 2.0 millioner kr"). Når så rådmannen i tillegg foreslår kutt på 0.6 mill fra 2009, kommer dette i tillegg til kuttet på en mill, og da er det ikke mange kronene igjen. Skal bli spennende å se hvordan man skal fordele når saken skal behandles i skole- og oppvekstutvalget.

En sidevirkning av dette er at kuttet jo først skal vedtas, og vil sikkert ikke bli gjort gjeldende før langt ut på året, og da må det jo kuttes enda mer pr. måned...

Hele saken dreier seg om et eksempel på at det er mange poster i det nye budsjettet som vil få store konsekvenser for folk med lave inntekter. Og grunnen til dette: at prosjektet på Tangen SKAL gjennomføres - på bekostning av mye annet - og koste hva det koste vil.

Eivind Reiersen
Rødt Nesodden

Til toppen

Tilbake til Meninger