TILVÆRELSENS UUTHOLDELIGE LETTHET

Denne boktittelen av Milan Kundera datt ned i hodet på meg da jeg leste Nesodden Aps Tor-Henrik Andersens innlegg 9.5. Det virker så lekende lett: Bare vi stemmer Ap til høsten vil alt ordne og endre seg. Det Tor-Henrik ikke nevner, er at Ap sammen med sine gode venner i Høyre, Frp og Venstre faktisk har hatt flertallet denne siste perioden.

Men over til Aps skryteliste: Han ramser opp en rekke områder de har jobbet for. Og som vanlig er det Ap som skal ha æren for ting det har vært tverrpolitisk enighet om. Ta fx hurtigbåten: Det var Rødt som før siste valg tok initiativ til å sette dette på dagsorden ved å arrangere en paneldebatt med sentrale politikere. Hurtigbåtaksjonen oppsto (vi så ikke Ap der?!). Sammen med Velforbundet samlet Hurtigbåtaksjonen 4000 underskrifter, skrev massevis brev til Ruter og Fylkestinget samt leserinnlegg - og etter flere måneders kamp fikk vi tilbake Hurtigbåten. I fylkestinget var det SVs Inger Johanne Norberg som kjørte saken gjennom interpellasjon og spørsmål. Ap støttet saken - men å prøve å ta æren - nei, den er for drøy!

Andre saker som ramses opp er vern av strandsonen (Aps Erik Moe er en av de mest ihuga tilhengere av å gi dispensasjon for tilbygg her), boligutbygging (ja: luksusleiligheter på Varden, og betongørken flere steder), bibliotek (her kan sikkert SV svare på løgnen om at de var mot - og hvorfor) osv. osv.

I flere uker har nå Ap startet valgkamp om hvor fortreffelige de er, og hva de har oppnådd. Mitt råd: Gå til de enkelte partienes valgprogrammer for inneværende periode, og les hva de har lovet og hva de faktisk har gjort.

Eivind Reiersen
Nesodden Rødt

Til toppen

Tilbake til Meninger