Hvorfor jeg vil stemme Rødt

Krig mellom nasjoner er den absolutt verst mulige menneskeskapte katastrofe man kan tenke seg. Det antar jeg det er generell enighet om, ikke bare blant dem som opplevde at vårt eget land var okkupert for noen 10-år siden. Etter 2. verdenskrig kom slagordet ”aldri mer krig”. Siden har ”fredsnasjonen” Norge deltatt i militær invasjon av Irak og Afghanistan og nå senest i angrep av Libya.
Så langt er det ikke gitt en akseptabel begrunnelse for disse krigene som påfører sivilbefolkningen ufattelige lidelser. I Afghanistan har mange titalls tusen sivile, kvinner og barn, mistet livet, store deler av landet er lagt øde og millioner er drevet på flukt. Det virker som om det ikke er så farlig så lenge det er mennesker langt borte som lider - de norske soldatene som deltar i disse krigene blir av våre politiske ledere hedret som helter.

Ett eneste parti, partiet Rødt, tar klar avstand fra at Norge skal invadere eller delta i militære angrep mot andre nasjoner. Rødts politikere fordømmer disse ”krigsliknende aksjonene” mot nasjoner som aldri har gjort oss noe. I motsetning til de ande partiene forsøker Rødt å vekke en opinion mot disse barbariske krigene og arbeider for at de norske soldatene må hentes hjem fra Afghanistan.
Derfor vil jeg stemme på dette partiet. Ved å stemme på et av de andre partiene ville jeg være medskyldig i krigens grusomheter – vil du det?

Inge B. Brekke
Nesodden Rødt

Til toppen

Tilbake til Meninger